Home / About me

 

Til alle dere der ute som prøver å spise sunt; det er (nesten) mulig. Jeg som skriver dette heter Jakob, jeg er 37 år og de siste 5 årene har jeg virkelig utviklet bilringer og mageflesk. En dobbelthake har begynt å ta forsiktig form og konturene i ansiktet er på retrett. Noen som kjenner seg igjen?

 

Jeg er en mann og denne bloggen handler derfor kanskje først og fremst om menn og menns forhold til mat, men mye av det jeg har på hjertet passer sikker inn for kvinner også.

 

Det påstås ofte at veien til en manns hjerte går via magen, jeg antar at det dreier seg om kvinners vei til mannens hjerte. Det nevnes derimot ikke så ofte at en manns vei til sitt eget hjerte også går via magen. Mat er psykologi, spiserelaterte sykdommer som bulemi og anoreksi viser dette klart. Det er en klar sammenheng mellom vår mentale tilstand og vårt forhold til mat og spising. Når jeg innledningsvis nevnte det å prøve å spise sunt så er det derfor et sunt i gåseøyne jeg mener. Helsemessig sunn mat er ikke nødvendigvis mental sunn mat, så hvilen mat er den beste?