Home / Blogg / Hva koster mest?

 

 

Vi elsker å finne alle mulige unskyldninger for oss selv for å unngå å endre våre spisevaner og ofte avfeier vi et godt kosthold med at det er kronglete og komplisert. Vi vil kjøpe maten vår i den nærmeste butikken og aller helst alt sammen i samme butikk. Vi vil ha mat klart i frysern og i hermetikkbokser så vi kan kaste oss over det til en hver tid, fersk mat gjør jo at vi må ut å handle hele tiden. Det aller beste er å kjøre til et kjøpesenter å bunkre opp for minst èn uke. Fersk mat fra grønnsakshandlere og slaktere er jo dessuten svinedyrt, det vet jo alle.

 

Ja, dette er noe “alle” vet fordi de store matvarekjedene har millionbudsjetter ene og alene for å fortelle oss det. Det er èn ting du alltid bør sjekke når du vurderer prisen på mat i butikken. Denne ene tingen er ikke hvor mange skiver salami som er i pakken og den er slettes ikke hva produsenten skriver på pakken om innholdets renhet og ferskhet. Det du skal sjekke er vekten. Det er ene og alene vekten som forteller deg om prisen og nå kan du begynne å sammenligne kjøttet, grønnsakene, fisken etc. i kjøpesenteret med den hos grønnsakshandleren og slakteren du har rundt hjørnet.

 

Bor du i en by har du så klart en fordel, men uansett hvor du bor så prøv så langt det lar seg gjøre å spise fersk mat. Et annet poeng som jeg er personlig er ganske opptatt av er å bruke småbutikkene i min bydel. Jeg kan ikke fordra kjøpesentre og jeg er opptatt av at min bydel skal være levende. Personlig syns jeg det er utrolig koselig å gå i de små butikkene å handle og jeg får dessuten mye mer spennende varer enn i kjedebutikkene. Ja, det tar litt lengre tid, men spør deg selv hva du bruker den tiden du sparer på? Sitte i sofaen og se på tv?