Hva spiser du egentlig ?

Home / Blogg / Hva spiser du egentlig ?

 

 

Maten vi spiser og måten vi spiser den på er en så dyptliggende ting i oss at de aller fleste liker å unngå å sette spørsmålstegn ved det. Når det offentlige forteller oss i klare ord at gjennomsnittsvekten i Norge øker år for år så tenker vi gjerne at det gjelder alle de andre, ikke meg. Jeg spiser på den gode gamle måten, slik foreldrene mine gjorde, slik deres foreldre gjorde og antakeligvis slik Harald Hårfagre en gang gjorde; et sunt, godt og næringsrikt norskt kosthold. Så hva med de voksende bilringene og det konturløse ansiktet? Pøh, alder, ikke sant?

 

På dette tidspunktet må jeg understreke en viktig ting: Dette er ikke en blogg som skal fortelle deg hva som er et riktig kosthold. Personlig er jeg møkka lei alle ekspertene som til en hver tid forteller oss hva som er sunt og hva som ikke er sunt. Tar du et blikk kun 20 år tilbake i tiden vil det snart være klart for deg at hva som er sunt og ikke sunt er like relativt som tid i Einsteins teorier. Her er grunnen til at jeg vil skrive om mat:

 

En dag jeg satt i bilkø var det en bil med en hestetilhenger forran meg. Det var en flott, svart hest i tilhengeren og sollyset falt inn slik at muskelspillet over rumpa og lårene til hesten ble meget synlig. Jeg satt der og beundret dette fantastiske dyret; de vakre musklene, den enorme kraften, de grasiøse formene da det plutselig slo meg; dette dyret spiser bare gress og drikker bare vann! Men bortsett fra størrelsen på hjernen inneholder jo en hest nøyaktig det samme som et menneske! Organene er akkurat de samme og fungerer på samme måte, så hvorfor trenger jeg et supervariert og eksotisk kosthold samt svinedyre kostholdstilskudd, mens en hest bare trenger gress og vann?