Home / Ukemeny (Page 2)

 

Det jeg prøver å si er at et vanlig kosthold uten søtsaker og med veldig lite gluten er tingen. Vil du gå litt lenger bør du få i deg mye nøtter (usaltede) og havregryn. Selv lager jeg min egen frokostblanding: en pakke havregryn, hasselnøtter, rosiner, solsikkefrø og så knuser jeg masse klassisk knekkebrød (bare rug) oppi. Jeg spiser det med lettmelk og skiver en banan oppi for smakens skjyld.

Nå sommerstid bør du få i deg så mye grønt som mulig, her er et godt tips: Spis gjerne kjøtt, men lag kun salater ved siden av. Ikke spis kjøtt mer enn annenhver dag, aller helst enda mindre og få i deg fisk og fugl. Glem poteter, men lag gode og innholdsrike salater. Du bør også utforske mulighetene innen råkost, det er ikke så døvt som det høres ut, langt der i fra. Hvis du syns salater er helt pyton så husk at de aller fleste salater kommer seg veldig med litt olivenolje og ferske urter. Fersk korriander f.eks. er kjempegodt.

Hvis du har muligheten så bytt middagen med lunsj, altså spis dagens varme måltid til lunsj og heller noe lettere når du kommer hjem fra jobb. Det er kun her i Norge at det store, tunge måltidet inntas på kvelden, resten av verden forsyner kroppen med energi i den tiden kroppen faktisk trenger energi; på dagtid. Etter kl. 17:00 bør du kun spise lett mat og klarer du å ligge unna mat etter kl. 20:00 så er det flott. Å legge seg uten å være stappmett er ikke like enkelt for en stakkars mann, men prøv heller å oppnå metthetsfølelsen med gulrøtter eller lignende ufyseligheter. Du vil bli kvitt magen og den muffinslignende saken du pleide å kalle ansiktet ditt, ikke sant?

 

 

 
  • Daglig meny

    Daglig meny

    I denne bloggen vil jeg først og fremst fokusere på dårlige vaner, ikke på godt kosthold, men det er klart det er vanskelig å skrive om matvaner uten å også snakke litt om sunn mat. Hovedpoenget mitt med sunn mat

     
  • Mat er kultur

    Jeg kunne lagt til: mat er ukultur, noe som i vårt samfunn kanskje er sannere enn at mat er kultur. Hva folk spiser, hvordan de spiser, deres nasjonale og regionale spesialiteter og deres stolthet over egne produkter er en meget

     
  • Hva koster mest?

    Vi elsker å finne alle mulige unskyldninger for oss selv for å unngå å endre våre spisevaner og ofte avfeier vi et godt kosthold med at det er kronglete og komplisert. Vi vil kjøpe maten vår i den nærmeste butikken