Lån

Når alle trenger lån er det greit å ta med seg litt verktøy i verktøykassen. Det hjelper ikke om du kjenner noen som har fått det til eller ser på TV eller internett at det kan gjøres på forskjellige måter hvis du ikke selv har prøvd eller har gjort det. Det viktigste med lån er å være forberedt. Du må sette deg inn i hva som skjer å vite hva du skal se etter og hva du skal passe på at du ikke får.

Pass på

Tenk deg at du går inn i en bank eller setter deg ned foran internett for å se på forbrukslån, og hvor mye du kan få. Hva gjør du først? Det første du må gjøre er å beregne den samlede kostnaden dette låner kommer til å koste deg. Dette har du faktisk krav på, så du kan alltids spørre i banken eller så kan du finne dette ut ved å sjekke en lånekalkulator som den banken du ser på har. Viser ikke denne banken det fulle kostnadsbildet så kan klage på banken til Finanstilsynet. De fleste banker opererer med et eksempel på alt av kostnader. De setter vanligvis renta på noe som er gjennomsnittlig eller noe dyrere for å passe på at du får det du skal av informasjon. Dette er veldig viktig.

Når det er sagt er det ikke så lett og faktisk vite hva du får til av rente og totale kostnader. Banken gir deg et tenkt eksempel. Dette eksempelet er viktig å ta med seg da det fort blir ganske dyrt. Beregn alle kostnader slik at du vet hvor mye du plutselig må betale mer hver eneste måned for å få til dette lånet. Det er ikke så greit og det er ikke så lett.